- Producenci
- Kategorie
-
Wiejska Zagroda indyk z łososiem 85g dla kota
Wiejska Zagroda INDYK z ŁOSOSIEM 85g dla kota
Skład:
indyk 44% (w tym ok. 50% mięsa z mięśni i serc, ok. 27% wątróbka, ok. 23% żołądki), bulion z indyka i łososia 28,3%, łosoś 26%, minerały 1%, olej z łososia 0,6%, algi morskie (spirulina) 0,1%.
Składniki Analityczne:
- białko surowe: 11,6%
- oleje i tłuszcze surowe: 9,5%
- popiół surowy: 1,6%
- włókna surowe: 0,5%
- wilgotność: 76,2%
- wapń: 0,31%
- fosfor: 0,23%
Dodatki dietetyczne:
witamina D3 - 200, witamina E - 51, tauryna - 2400, cynk jako monohydrat siarczanu cynku - 15, mangan jako monohydrat siarczanu manganu (II) - 3, jod jako bezwodny jodan wapnia - 0,75. Energia metaboliczna (kcal/100g) - 128,69.
NASZE ZALETY:
- mięso na 1 miejscu w składzie
- 98% mięsa i ryb, podrobów i bulionu
- dokładny szczegółowy skład
- bez zbóż, bez glutenu
- bez dodatku warzyw i owoców
- bez GMO
- zawiera 2400mg/kg tauryny
- lśniąca sierść, dzięki dodatkowi oleju z łososia, nie dodajemy tłuszczów roślinnych
- dodatek alg morskich (spiruliny) bogatych w witaminy i minerały
- duet wyselekcjonowanych zdrowych mięs i ryb
- proste składniki
- polska marka
POZNAJ SUPERMOCE SKŁADNIKÓW:
Łosoś - ryby są nie tylko świetnym źródłem lekkostrawnego białka, ale też nieocenionych kwasów Omega 3, a także witaminy D, jodu i selenu.
Nienasycone kwasy tłuszczowe (do których zaliczamy omega 3) są ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego kota, działają też przeciwzapalnie i poprawiają krążenie. Bardzo dobrze znany jest też dobroczynny wpływ kwasów omega 3 na piękną i lśniącą sierść. Istotna dla prawidłowej budowy szkieletu czworonoga jest także Witamina D, której dostarczają ryby morskie. Natomiast zawarty w rybach jod wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i układu nerwowego.
Mięso indyka - jest delikatnym, najchudszym z mięs, a jednocześnie łatwo przyswajalnym źródłem białka.
Świeży olej z łososia - bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 EPA i DHA, cennych dla sierści i skóry Twojego kota.
Algi morskie – cenne źródło witamin, minerałów oraz substancji odżywczych, w tym wartościowych kwasów Omega-6 oraz B-karotenu.